Omgeving

Genieten in de omgeving van ’t Smedenhuys

Maasbracht en meer

Havendorp Maasbracht heeft een uitgebreid winkelhart en een mooie havenboulevard met diverse horecagelegenheden. Hier is het sowieso prettig verblijven. Via de diverse uitgezette wandel- en fietsroutes verkent u de verdere omgeving. Of u kiest voor een rondvaart met Rederij Cascade en pakt de boot om bijvoorbeeld het havengebied van Maasbracht en andere Maasparels in de gemeente Maasgouw te ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens van boord in het beroemde witte stadje Thorn met zijn vele bezienswaardigheden. Aanraders zijn ook een bezoek aan de Drielingsluis en het Maas- en Binnenvaartmuseum in Maasbracht. Nog een tip: op zo’n 15 autominuten van onze locatie ligt Roermond met o.a. de grootste attractie van Nederland: het Designer Outlet.

Pieterpad

Loopt u etappe 24 (Montfort-Sittard) van het beroemde Pieterpad tussen Pieterburen en de Sint-Pietersberg in Maastricht en wilt u bij ons overnachten? Dan halen wij u in Montfort op en zetten wij u daar weer af tegen een kleine vergoeding. Dat scheelt u weer 5 kilometer.

Fietsen en opladen

Komt u naar Midden-Limburg om lekker één of meerdere dagen te fietsen? Dan kunt u uw elektrische fiets kosteloos opladen in onze afsluitbare garage. Heeft u zelf geen fietsen meegenomen, dan kunt u tegen een kleine vergoeding gebruikmaken van onze elektrische fietsen. Deze kunt u vooraf reserveren.

Natuur- en waterrijk

Rondom ‘t Smedenhuys ligt een prachtige, bosrijke omgeving met veel bewegwijzerde wandelpaden en knooppuntenroutes om te fietsen. Voor de winning van grind zijn in het verleden diverse grindgaten ontstaan: kunstmatige meren aan de Maas die tegenwoordig het Maasplassen-gebied vormen. Hier vindt u veel mooie plekjes om tot rust te komen, maar ook voor sport en (water)recreatie. Via prachtige fietsroutes inclusief overtocht met speciale fietsveerpontjes leert u dit waterrijke natuurgebied pas echt goed kennen.

thorn
cascade
Roermond-vanderaamedia

Heeft u inspiratie nodig voor een uitstapje of dagtocht?

Laat het ons weten. Wij geven u graag een aantal tips.
Ook in de lounge van ons gastenverblijf vindt u altijd diverse folders en brochures met meer informatie.

divider-website
Scroll naar boven